ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ)

Υπάρχει κάτι που αισθάνεσαι ότι σε έχει δυσκολέψει πολύ, ότι το έχεις παλέψει/δουλέψει/γνωρίσει τόσο καλά, που έχεις γίνει λίγο πιο σοφός/ή χάρη σ’ αυτό; Ξέρεις, κάτι που σ’ έχει κάνει να νιώσεις και να καταλάβεις πράγματα που ίσως οι άλλοι να μην καταλαβαίνουν ακριβώς έτσι και γι’ αυτό αισθάνεσαι την ανάγκη να τους τα εξηγήσεις καμιά φορά;

Αν έχεις ζήσει κάτι τέτοιο, μάλλον πιστεύεις ότι είναι ό,τι πιο ζόρικο σου έχει συμβεί, αλλά η αλήθεια (που πιστεύω εγώ) είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείς να μοιραστείς με όσους θέλουν να το καταλάβουν.

Κάπως έτσι ένιωθα κι εγώ για τη σχέση με το σώμα μου. Για την ανορεξία. Για την εποχή που πίστευα πως είμαι πραγματικά χοντρή και πως, αν αδυνάτιζα αρκετά, η ζωή μου θα γινόταν ακριβώς όπως την ονειρευόμουν. Ότι θα μπορούσα να χωρέσω όπου ήθελα, ανάμεσα στους άλλους.

Ήθελα όσο τίποτα να μοιραστώ αυτά που έμαθα ζώντας (και ξεπερνώντας) αυτή την εμπειρία, με τον τρόπο που ξέρω καλύτερα να μοιράζομαι: γράφοντας. Γράφοντας ένα βιβλίο. Αυτό το βιβλίο.

Ήταν δύσκολο. Ήταν άβολο. Ήταν μεγάλη πρόκληση να συνδυάσω τα δικά μου συναισθήματα και τις αναμνήσεις με την ιστορία ενός κοριτσιού που θα μπορούσε να είναι εγώ αλλά δεν ήταν. Ήταν μαγικό το να προσπαθήσω να βάλω στο χαρτί όλα αυτά που για αρκετά χρόνια βρίσκονταν μέσα μου σαν ένα πολύχρωμο κουβάρι. Τώρα είναι εδώ, σαν ένα πολύχρωμο κουβάρι στα χέρια σου. Ελπίζω να χαρείς που το μοιραζόμαστε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s