ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ

Ζωή Κακαλέτρη

16 χρονών, αθεράπευτα ερωτευμένη με τον κινηματογράφο και με τον Γιώργο «Μαλάκα» Κρίκκη, απογοητευμένη που αναγκάστηκε ν’ αλλάξει σχολείο και που συνεχώς νιώθει ότι δεν ταιριάζει στο περιβάλλον γύρω της –ανεξάρτητα από το πόσο πραγματικά της αρέσει. Είναι σχεδόν σίγουρη ότι, αν καταφέρει να αδυνατίσει, θα χωρέσει πιο εύκολα στη θέση που της έχουν κρατήσει οι άλλοι –και στο μεταξύ προσπαθεί πάση θυσία να ταιριάξει, τουλάχιστον, με τα πράγματα που θεωρούν εκείνοι σημαντικά.

Γιώργος Κρίκκης (γνωστός και ως «Μαλάκας»)

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας της Ζωής, που ανάθεμα κι αν κατάλαβε ποτέ τι θέλει γενικά, τι θέλει από εκείνη, και πόσο πολύ μπορεί να πονέσει κάποιος όταν τον φιλάς μόνο και μόνο επειδή έχεις βάλει στοίχημα με τους φίλους σου. Εντάξει, έχει κι εκείνος μάλλον τα προβλήματά του, αλλά, αν είχε διαβάσει το γράμμα της Ζωής (αν δηλαδή εκείνη του το είχε στείλει), μπορεί και να καταλάβαινε ότι το να δείχνεις τόσο αναίσθητος δεν σε βοηθάει να τα αντιμετωπίσεις.

Λουκάς Ανδρέου

16 χρονών, αθεράπευτα ερωτευμένος με τον κινηματογράφο και πεπεισμένος ότι η Ζωή, η καινούρια του φίλη, είναι η νέα Τίλντα Σουίντον. Αισθάνεται πολύ διαφορετικός από τους συνομήλικούς του, αλλά αυτό δεν τον πειράζει και πολύ -του φτάνει που είναι σίγουρος ότι δεν γουστάρει καθόλου τη βία, αν και ώρες ώρες πολύ θα ήθελε να ταρακουνήσει τη Ζωή, μπας και της δώσει να καταλάβει πόσο υπέροχη είναι όπως ακριβώς είναι.

Θάλεια

Η καλύτερη φίλη της Ζωής, έστω κι αν για κάποιο διάστημα κάπως σαν να το ξέχασαν και οι δύο. Έχει τη μοναδική ικανότητα να χαίρεται με τη χαρά της κολλητής της, να καταλαβαίνει πότε εκείνη αρχίζει να γουστάρει τον Λουκά, να τρώει όσο θέλει χωρίς να παχαίνει και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους –καμιά φορά αυτό τη βάζει σε μπελάδες, αλλά τελικά είναι και το στοιχείο που την κάνει τόσο ξεχωριστή για τη Ζωή. Μακάρι να σκεφτόταν το ίδιο και ο Χρήστος, που πραγματικά την έχει χορέψει στο ταψί.

Σπύρος Κακαλέτρης

Ο μπαμπάς της Ζωής. Του πήρε λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι η κορούλα του μεγάλωσε αλλά περνάει ζόρια. Του πήρε λίγο ακόμα για να παραδεχτεί ότι καμιά φορά χρειαζόμαστε βοήθεια για να λύσουμε ακόμα και προβλήματα που φαίνονται απλά. Θα ήθελε πολύ η γυναίκα του να γκρίνιαζε λιγότερο κι εκείνος να μην είχε δει την κόρη του να φιλιέται μέσα στο αυτοκίνητό του, αλλά μπορεί να το ξεπεράσει κάποτε αν μπορέσει να χαθεί για ένα ολόκληρο απόγευμα στην αγαπημένη του εφημερίδα.

Γιαγιά Ναταλία

Όπως όλες οι γιαγιάδες, έχει μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το πώς (πιστεύει ότι) πρέπει να γίνονται τα πράγματα και δεν διστάζει να τη μοιραστεί ειδικά με όσους δεν συμφωνούν μαζί της. Θεωρεί πως όλα τα προβλήματα των άλλων (και ειδικά της Ζωής) είναι, μεταξύ μας, ασήμαντα, αλλά η αγάπη και η αγωνία της είναι σαν τον έρωτα και το βήχα –δεν κρύβονται.

Λουκία Ζησιμοπούλου

Η μαμά της Ζωής. Μονίμως πολυάσχολη και χωρίς καμία επιείκια για την γκρίνια, τις βρισιές και τις δίαιτες που δεν δουλεύουν. Από τότε που η Ζωή πέρασε την περιπέτειά της, δεν έχει ξαναμετρήσει θερμίδα για θερμίδα. Μόνο που καμιά φορά ξεχνάει τα όσα της έμαθε αυτή η εμπειρία και τότε της ξεφεύγει και σκέφτεται ότι, αν η ίδια ήταν λίγο πιο αδύνατη, ίσως η κόρη της να ήταν λίγο πιο ευτυχισμένη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s